ZenetérZenetér GondolatGondolat KépeslapKépeslap FotólapFotólap VéletlenVéletlen KapcsolatKapcsolat

Kép fotó videó letölthető magyar természetfotók, számítógépes háttérképek - fotó lap
Táj, tárgy, virág, ember, állat fotó, természetfotó, tavaszi fotó, nyári fotó, őszi fotó, téli fotó, digitális fotózás, utómunkák - (c) Oldal Gyula

A digitális fényképezőgép egy olyan kreatív eszköz, amit ha okosan használunk, sokkal többet nyújthat. Utóélete lehet a fotóknak. Egyszerű otthoni képnézegetővel ( pl. xnview ) vagy egy grafikai programmal ( paint shop pro ) részeket, részleteket vághatunk ki a képből, a beállításokat óvatosan korrigálhatjuk, s ami nekem még ennél is fontosabb, egy képnek, büntetlenül, sokféle változata lehet. A vizuális technika érdekes játék a fényekkel, árnyékokkal, színekkel, hangulatokkal. Érdemes kipróbálni, egy fotó témát más fényviszonyok, évszak, napszak, időjárás alkalmával is, meglepően változatos és eltérő hangulatú fotók készülhetnek. Az 1920 x 1200 nagyméretű tavaszi, nyári, őszi, téli fotókból könnyen készíthető 1920x1080 16:9, 1600x1200 4:3, 1366x768 16:9, 1280x1024 4:3, 1024x768 4:3 méretű kép, amely otthoni és magán célra ingyenesen letölthető. Más honlapon vagy nyilvános helyen a felhasználás nem engedélyezett, illetve csak kivételes esetben és előzetes egyeztetés után történhet.

A hangulati elemek, fotó témák: kerti, mezei, réti virágok, rózsa, ibolya, orchidea, orgona, nárcisz, jácint, lepke, tavirózsa, tulipán, pipacs, patak, mozaik, vízpart, csendélet, felhő, fény, folyó, fahíd, tó, mocsár, nádas, füzes, tölgyes, fenyves, liget, puszta, kiserdő, nagyerdő, kert, földút, madár, sín, gömb, szavak, szikla, műanyag, katonák, fahíd, szikla, lakatok, hegy, völgy, erdő, mező, rét, legelő, liget, mocsaras, dagonya, stb.

Jellemző helyek, ahol a képeslapokhoz felhasznált fotók készültek: Paks, paksi külterületek, Paks környezete, Szarka dűlő, Vörös malom tó, Ürge mező, Duna part, Cseresznyés, Akalacspuszta, Dunakömlőd, Csámpa, Tengelic, Csapó kúria, Benyovszki kúria, Kiskőrös, Balinka, Balatonfüred, Óbánya, Balatonföldvár, Velence, Pécs, Olaszliszka

A jelenlegi 1920 x 1200 képpont méretű fotók, nem interneten történő, otthoni és magán jellegű felhasználása engedélyezett.


Zenés wmv fotó filmek, képernyővédő, természetfotó bemutató, kép, zene, multimédia - fotó lap


A zenés wmv fotó filmek, vetítések képanyagául, hátteréül többségében a saját digitális fotóim és mp3 zenéim szolgálnak - (c) Oldal Gyula

A multimédia, a zene, kép, videó, vagy bármilyen más használható média, elem, összetevő együttes használatát jelenti. Ezek egyszerűbb vagy éppen bonyolultabb számítógépes összehangolása már multimédia. Igyekszem a saját fotóim és zeneszámaim hangulatából minél többet átvinni, átadni a zenés fotó vetítéseknek. A zenés fotó filmek elkészítéséhez a Photo Story 3 for Windows programot használtam. A program kizárólag regisztrált Windows használata esetén tölthető le és telepíthető a számítógépre. A wmv formátumú vetítések, videók lejátszásához WMA 9.1 és WMV 9 Image v2 megléte szükséges. A zenés vetítésekhez / 640x480 vagy 800x600 / saját wma, mp3, midi zenéimet és fotóimat használtam, méretük 1.5 - 9.5 MB. WMV film, fotofilm, zenés fotó videó, multimédia természetfotó bemutató, egyedi vetítések, zenés foto filmek.

Természetfotó fesztivál Fák, fény, alkony Tavasz, nyár, ősz, tél Virágok, helyek Fantázia, vetítés Nyugalom, május
Természetfotó fesztivál, fotó, film, videó Fák, fény, alkony, fotó, film, videó Tavasz, nyár, ősz, tél, fotó, film, videó Virágok, helyek, fotó, film, videó Fantázia, vetítés, fotó, film, videó Nyugalom, május, fotó, film, videó
zenés fotó videó 3.9MB zenés fotó videó 2.8MB zenés fotó videó 9.5MB zenés fotó videó 3.9MB zenés fotó videó 1.6MB zenés fotó videó 1.6MB

Fotó vetítés, zenés fotófilm, fotó alapú zenés vetítés , fotó bemutató, kép, zene, multimédia, videó, wmv 9 image

Égbolt, felhők / zip Építmények / zip Évszakok / zip Fák, hajtások / zip Virágok, színek / zip Vizek, vízpart / zip
fotó vetítés 4.2MB fotó vetítés 5.6MB fotó vetítés 4.7MB fotó vetítés 4.5MB fotó vetítés 4.6MB fotó vetítés 4.4MB

Képernyő pihentető természetfotó bemutató vetítés zenével vagy zene nélkül, kép, zene, multimédia, videó, scr ( zip )

A képernyő pihentetők, fotóvetítések letöltése jobb egérgombbal a képre kattintva, majd a cél mentése másként opciót választva. Letöltés és kitömörítés után után egy scr kiterjesztésű állomány lesz, amit kiválasztva elindul a zenés vagy csendes fotóvetítés. Ezek a képernyővédők és képernyőkímélők, funkciójuknál és működésüknél fogva, egyszerű vetítéseknek is felfoghatók, pihentető fotó vetítéseknek. Aki a képernyővédőket zene nélkül, vagy választott zenével szeretné hallgatni, az a képernyővédő beállításainál kikapcsolhatja a beépített zenét, s helyette a kiválasztott zenét is elindíthatja. A képernyővédők, fotóvetítések 800x600 képpont méretűek. Az állományok saját fotók és zenék felhasználásával készültek.

Minden szellemi alkotás, kép, zene, fotó, vetítés, zenés képeslap, stb., születése pillanatától általános jogi védelem alatt áll!


Letölthető mobil telefon háttérképek, tapéták, hátterek és képek, több méretben


 360 x 400 , 240 x 320 , 176 x 220 képpont méretben letölthető tábla és mobil háttérképek

Letölthető mobil telefon háttérképek tapéták: 240 x 320 képpont méretben

 

Letölthető mobil telefon háttérképek tapéták: 176 x 220 képpont méretben

A háttérképek és tapéták másodlagos vagy üzleti célú felhasználása és letöltős vagy fizetős lapokon történő terjesztése tilos!


Digitális fotók és egyéb képek, átméretezése, vágása, módosítása ingyen és egyszerűen


Információk, ötletek, tippek, azoknak, akik most ismerkednek a digitális fényképezővel és az utómunkákkal

Bár a technikai lehetőségeket igen, de a fotózás élményét alig befolyásolja, ha a fényképezőgép hagyományos, vagy digitális, normál, vagy tükörreflexes, profi, félprofi vagy közepes automata és kézi, egyszerű automata, 3 - 6 - 8 - 10 - 12 - stb. megapixel felbontású. A lényeg, hogy örömünket leljük a fotózásban, fényképezésben. A több megapixel ideális esetben a fotó részletgazdagságát és az optimálisan készíthető papírkép méretét növeli. Az alábbiakat mégis érdemes figyelembe venni vásárlás előtt: első és legfontosabb. Soha ne a legolcsóbb fényképezőgépet vegyük meg. Kérjük ki mások, ismerősök, már digitális fényképezőt használók tanácsát. Hallgassuk meg és szűrjük le a nekünk fontos információkat. Minél könnyebb egy fényképező, annál nehezebb vele távolra, remegés mentesen fotózni. A kép stabilizátor nem minden, néha csak olyan mint ha... Vásárlás után: Olvassuk el a fényképező használati utasítását, jelöljük be a számunkra legfontosabbakat. Eleinte vigyük magunkkal ha fotózni megyünk, később már csak hosszabb utazáshoz. Állítsuk be gépen a helyes dátumot, a későbbi visszakeresés miatt, de lehetőleg ne jelenítsük meg fotózás közben, mert a végeredmény illúzió romboló. Több típus akkumulátor, vagy elemcserénél elfelejti a dátumot, ezeknél újra be kell állítani. Legyen tartalékban, hagyományos fényképezőnél film és vaku akku, digitális gépeknél tartalék memória kártya és feltöltött második akkumulátor, utazásnál töltővel együtt. A hordtáskában vitt fényképező nem sérül meg, mellette elférnek a tartozékok és a leírás is. Alap dolgok, de sokan még ezekről is megfeledkeznek.

Fotózással kapcsolatos általános fogalmak, minden megismert dolgot próbáljunk ki a gyakorlatban

képarányok, arány, metszés, aranymetszés ( a kép egy 9 részre osztott téglalap, a metszéspontok a nevezetes pontok, ezekhez hangoljuk, igazítsuk a főtémát ), mélységélesség ( a különböző távolságra lévő pontok egyaránt élesen képződnek le ), közeltér, középtér, távoltér, térérzet, portré, tájkép, lassú mozgások, sport, gyors mozgások, beltéri fotózás, panoráma, éjszakai, trükkök

Információk, ötletek, tippek, azoknak, akik most ismerkednek a digitális fotók utómunkálataival

A digitális fényképezőkkel ma már nagy felbontású fotók készíthetők. Egy 1600 x 1200 képpont méretű ( 2 megapixel ), jó minőségű, jpg formátumú fotó a számítógépen átlag 1 MB helyet foglal el. Ki lehet számolni mennyi helyet foglal el egy 4 - 6 - 12 megapixel felbontású fotó. A sok fotót rendben kell tartani, időnként amikor valamiért szükségessé válik, egyiket, másikat át kell méretezni, vagy egy részét kivágni, esetleg a technikai paramétereket utólagosan megváltoztatni ( világosság, élesség, színtelítettség, stb )

A fotók, képek utólagos átalakításához számos egyszerűbb és bonyolultabb program használható. Az egyszerűbbek a képnézegetésre és kisebb, gyors átalakításokra nagyon jól használható programok, pl. xnview, a bonyolultabbak, többféle utómunkára, átalakításra, javításra specializált programok, pl. Paint Shop Pro. Az Interneten a keresőbe beírva, az xnview szabadon használható és a PSP korlátozott, letölthető változatait megtaláljuk. Van olyan változat, amelyet kicsomagolás után azonnal használhatunk és van olyan amit telepíteni kell.

Fontos hogy soha ne az eredeti képekkel, fotókkal végezzünk műveleteket ( pl. átméretezés, kontrasztosítás ), hanem a módosítandó fájlt másoljuk egy ideiglenes könyvtárba, helyre, akár át is nevezhetjük. Másik fontos dolog, hogy ne a programra bízzuk a fotóink, képeink rendszerezését, hanem magunk kezeljük azt. Egy dátummal kezdődő és rövid leírásból, vagy a helyszínből létrehozott könyvtár névnél nincs beszédesebb.

Aki szerényebb angol tudással rendelkezik, annak javasolt olyan képnézegető használata, aminek a kezelő felülete magyar nyelvűre is beállítható. Ilyen például a fent említett xnview. Ez a program ráadásul nagyon jól és gyorsan megtanulható és rendkívül sokféle, ma szokásos műveletre használható. Az xnview az internetről szabadon letölthető és telepíthető. Telepítés után az első művelet a beállítás legyen.

XnView, ingyenes magyar nyelvűre is beállítható képnézegető és képkezelő:

A program nagy előnye, hogy nem akar kéretlenül keresni, kutatni, katalogizálni, stb, ezért gyors és akár egyszeri, akár csoportos műveletekre is jól használható. A telepítés után a Tools / Options / Interface / Language / Magyar - a lap alján OK - ezután már kényelmesen beállítható a program. Az xnview menüsora angol és magyar nyelven is logikus felépítésű, az első menüsorban a fájlműveletek vannak, megnyitás (open), mentés másként (save as). Mentés másként menüben, az Opcióknál, a JPG formátumnál, a jó minőség ( 95 ) legyen beállítva, ekkor nem fogja a képeket, fotókat elrontani a túlzott képtömörítés. A Kép (Image) menüben található az átméretezés (resize) elforgatás (rotate), tükrözés (flip), stb. Az Eszközök menü Opciók részében lehet a részletes beállításokat elvégezni, pl. a kezelőfelület nyelvét beállítani, a fájl társításokat, a program működési és kinézeti paramétereit és még sok mást.

Paint Shop Pro, nem szabad felhasználású grafikai program használata: Újabban Corel Paint Shop Pro

A PSP kezelőfelülete angol, használata ezzel együtt is viszonylag könnyen megtanulható. File menü ( fájl ) Open (megnyit) Save as (mentés másként). Edit menü Copy (másol) Paste (beilleszt) Cut (kivág). Image menü Flip - Mirror (tűkröz) Rotate (elforgat) Canvas size (vászon méret) Resize (átméretez) hogy csak a fontosabbakat említsem, valamint a Deformations (általakítások) és az Effect (hatások) menü, mint a fotók és képek átalakításának érdekes variációi. A Colors menü legfontosabb része az Adjust, ahol a kép fotótechnikai paramétereit állíthatjuk át, fény, kontraszt, színösszetevők, stb. Érdekes menü még a Layers, ahol a copy - paste as new layer, másolás - beillesztés új síkban rész az érdekes. Ha azonos képre több síkban másik képeket helyeznünk, ezeket egyszerre, együtt is meg lehet jeleníteni, a képsíkok láthatósági arányainak, paramétereinek a beállításával, amit a Layers / Properties menüben tehetünk meg. Sok kísérletezéssel különleges képek hozhatók létre. A program hasznos funkciója még a képernyő tartalom lemásolása, ami aztán a PSP programban módosítható, alakítható. A komolyabb grafikai programok egyetlen nehézsége a bonyolultsága, a PSP6 egy egészséges középutat képez, így megtanulható és használható is. A Paint Shop Pro sorozat, régebbi gépeken is jól használható tagja. A nagyobb verziószámúak már bonyolultak és sok olyan funkciót is belepakoltak, amit a kisebb egyszerűbb képnézegető és képkezelő programok jobban és gyorsabban tudnak elvégezni, ráadásul akár magyar kezelőfelülettel is használhatóak.

A fenti programokkal szerkesztettem, Interneten használható méretben és formában, a zeneter.hu és a piheno.eu honlapon található képeket, képrészleteket, átalakított képeket, képeslapokat.

Fotó, természetfotó, tájfotó, portré, életkép, pillanatkép, nevezetes építmény, épület, virágfotó, állatportré, kép, hangulat fotó, szín kép


Saját, egyedi, zenés fotó videó készítése például Photo Story 3 for windows XP használatával


A Photo Story 3 for XP használata, zenés fotó videó vetítés készítése saját fotók és wma, mp3 zenés felhasználásával.

A Photo Story 3 ingyenesen letölthető a microsoft webhelyéről. A program sikeres telepítése után ( csak jogtiszta "tiszta" és regisztrált windows-on futtatható ) indulhat az érdemi munka.Ha megvannak az előkészületek, akkor indítsd el a PS3-at, majd válaszd az "Új történet elkezdése" aztán a Tovább gombot. Itt a "Képek importálása" gomb, aztán keresd meg a könyvárat, ahová a képeket tetted és egyenként, vagy egyszerre többet kiválasztva a "Megnyitás" gombra kattintva bejönnek a fotók.

Megjelenik az első kép nagyobban, valamint az összes kép az idővonalon kicsiben. Válaszd a Tovább gombot, a program üzen valamit, hogy fekete keretek vannak, ne foglalkozz vele, a fekete keret eltávolítása nélkül lépj tovább. A képek kísérőszövegének megadásán is lépj tovább, ekkor elérkezek a zene kiválasztásához.

Itt két lehetőséged van, vagy egy előre kiválasztott zenét rendelsz hozzá a vetítéshez, vagy a zenegerátor résszel létrehozatsz magával a Photo Story 3 programmal egyet. A generált zene instrumentális, de jól variálva érdekes és használható rövid zene készíthető.

Ha ez is megvan ismét a Tovább gomb, majd a Fájl nevének és helyének magadása után, a beállítások menüre kattintva válaszd ki a fenti profilok közül a vetítéshez megfelelőt, majd OK gomb és ismét a tovább gomb. Ekkor elkészül a WMV formátumu video. A projektet is elmentheted ( a vetítés képei, zenéje, beállítások, stb együtt), hogy később más beállításokkal is elkészíthessed a zenés vetítést.

Amikor elkészült és megnézed a filmet, láthatod hogy beavatkozás nélkül is, átmenetek és elmozdulások vannak a vetítésben, amiket automatikusan és véletlenszerűen hozott létre a program. Gyakran ez közel olyan jó, mint ha az ember maga tette volna bele szándékosan. A készítés korábbi fázisában "A képek kísérőszövegének felvétele, a mozgás testreszabása" résznél te is megváltoztathatod az elmozdulásokat és átmeneteket, egy-egy fotó idejét.

A program kimenete egy WMV formátumu saját zenés fotó videó vetítés, amit később átalakíthunk általánosan használható AVI formátummá, hogy alkalmas TV-k és média eszközök is le tudják játszani.

WMA formátum AVI formátummá alakítása a Winavi All In One programmal.

A Winavi... program időkorlátos vagy próba változata sok helyről letölthető az internetről. Telepítés után, amikor elindítod a winavi all in one programot, az ADD file gombra kattintassz, majd megkeresed és kiválasztod az átalakítandó wmv fájlodat. Megjelenik a kimeneti fájl kiválasztó ablak, itt a "Common Video File" azon belül pedig " AVI File" legyen kijelölve, majd OK. Kicsit szötymörög, aztán a megjelenő ablakban válaszd ki az "Output Folder"  ( kiemenet helye, ide lesz kiírva a kész AVI file) . Az "Advenced" -re kattintva lehet beállítani az avi file paramétereit ( felbontás, tömörítés, stb ). Neked innét a Video setting / Video encoder sorra kattintva az XVID encodert kell választani, Bitrate módnál a Costum bitrate, Bitrate értéknél pedig azt az értéket, ami a készülő videód vízszintes felbontásának a 10-szerese, tehát 640x480-as méretnél 6400-at kell az ott lévő szám helyére beírni, 960x720-nál pedig javasolt a 9600 ( természetesen ezek az én javaslataim ). Ez a bizonyos szám határozza meg a készülő avi videó tömörítési minősőgét, nagyobb szám jobb minőség, egyben nagyobb fájl méret is lesz.

 Az audio settingnél MP3 legyen beállítva 48000 Hz (DVD minőség ) vagy 44100 ( CD minőség ) a bitrate pedig 128 kbps, esetleg 160 kbps. Ezzel az "encoder" beállítások megvannak. OK, majd nagy zöld Start gomb és elindul az átalakítás. 5-10 perc alatt végezni szoktak a gépek.

Természetesen az elkészült ...AVI videót legalább egy médialejátszón vagy TV-n le kell ellenőrizni, hogy jól megy-e, nem akadozik, nem áll meg.

Zenés fotó vetítés, fotó videó készítése egyszerűen és gyorsan photo story 3 és winavi all in one használatával.


Zenetér webhely - Toplista zenetér - Olaszliszka zenetér - Pihenő webhely - Toplista pihenő - Fotó pihenő.